Architecture and Home Design

Subscribe

Architecture and Home Design | 2013 | June

April 29, 2018 By: Jason Marie Category: Без рубрики

Kitchel residence is one of residence that placed on the hills and surrounded by environmentally sensitive forest. Designed by BOORA Architects, in Northwest Portland, Oregon. The house’s boomerang shape and folded geometry aligns with the topography which produces a dynamic special quality and admits daylight. While designing the house the goal was to create a calm place which maintain openness while preserving privacy. In the result a 825-square-foot room was created that includes a kitchen, a dining area, and a living room on the lower floor. A bedroom and office perch above in a dramatically contoured, sparsely decorated loft. A 38-foot-long, two-level bookshelf filled with a prodigious collection of tomes snakes along the wall’s inner surface, connecting the bedroom to the office along a hovering hallway. This solution doesn’t take a lot of space or spoil aesthetic of the interior but store enormous amount of books. The extensive glazing contributes to the open and spacious feeling of the home, while the tree canopy provides privacy for the living spaces.


(more…)

This L-shaped House with Beach View is designed by by Nathan Good Architect, located in Oregon beach.
Cannon Beach Residence is designed by Nathan Good Architect with sustainability in mind. It provides more energy that it consumes. That is possible because of 5kWh rooftop photovoltaic system and 12-inch-thick concrete walls. There are also solar-thermal tubes that provide hot water and a ground-source heat pump that warms and cools the air. The house is L-shaped and wrapped around Sitka spruce that’s 38 inches in diameter. Recycled materials were used during construction and the house is designed to last multiply generations. It perfectly blends into the forested hillside thanks to its sedum-sprouting green roof. One side of the house has views of Haystack Rock while the other – views of the beach. A lot of windows provide the house with plenty of the natural light.

Designed by Studio Seilern Architects, located in Gota Dam, Zimbabwe. House with natural and rock panorama, can make we feel free and enjoy in life.

Dramatically sited on a granite monolith (locally known as a kopje) 50 metres above the man-made Gota Dam, the project, designed in collaboration with Muzia Sforza, is fulfilling the modernist aspirations of the clients, landowners and farmers Mr and Mrs von Pezold. The brief warned against any neo-colonial pastiche in the design and placed the views and the drama of the granite cliff plunging into the dam at the centre of the inspiration for the concept.


(more…)

Kentish Town Health Centre, is one of New Health Building was designed by Allford Hall Monaghan Morris, located in London, United Kingdom. Kentish Town Health Centre provides an uplifting, inspiring environment of high quality for users and staff delivered through the LIFT procurement process, setting a new standard for modern healthcare provision.

Located in a residential area just off Kentish Town’s busy high street this three storey building creates a new community focus. The building, completed in December 2008, houses a large GP practice, a dentist, paediatric, dental and children’s services, breast screening and diagnostic imaging, plus office space, staff facilities, library and meeting rooms all designed around an internal street. Ideas of transparency and connectivity were embraced by the architects and the whole team worked collaboratively to create a building that expresses a new, holistic approach to healthcare.


(more…)

Beverly Skyline House, House Design by Bercy Chen Studio, located in Beverly, United States.
The project is not a new build. In the spirit of the concept, an old 70s building is recycled along with new additions created from further recycled materials including glass bricks from an old hospital! The project began as a modest remodel, say the architects at Bercy Chen Studio, but turned into a full master-planning for the site.

With the previous building not fulfilling its full potential to take advantage of the spectacular views, the main aim was to reconnect the building with its surroundings and utilise the steep topography. A native garden and creek at the bottom of the property were to be integrated into the design. The glass bricks were used to create the front facade of the house and the originally monolithic nature of the house was further dematerialized through the use of slats installed as rain screens. Pools and reservoirs integrated into the design collect and store rain water and use it as a living water feature which acts to further connect the house with its surroundings and create a spiritual environment. Planting is predominantly native to the central Texas region limiting the necessity for watering.


(more…)

Comments are closed.