Architecture and Home Design

Subscribe

Archive for October, 2017

Architecture and Home Design | red colour

October 21, 2017 By: Jason Marie Category: Без рубрики

Designed by Odile Decq Benoît Cornette Architects and Planners, located in Shanghai, China.
Its red colour makes it a bright landmark in the centre of the plaza. The large opened petals enable the heart of the building to be visible from outside; a black glass pyramid. Shining in the day, it becomes translucent at night when the interior lighting makes it sparkle from the inside.

The architects have enlarged the nearby pond in order to situate the entire pavilion on top of it, in keeping the perception of the pond for people walking around. From the pavilion, two large entrances guide the visitor to the interior. On the right, large steps take them to the hall, 1.5m above the pond level. These steps provide some places to sit while waiting for the bus. In the hall the visitors can find everything they need on a long desk.

The multifunction room is established at a level of 4.5m; this level is under the water but without being a basement. The visitors travel through the space by long steps and stairs, which connect the entrance level and the multifunction room level in the same volume. These steps can be easily transformed as a theatre to organise different exhibition scenographies. This big room is also directly connected from outside by the long steps down on the left side. It is suitable for some specific deliveries and for special autonomous use.
(more…)

Architecture and Home Design | glass pyramid

October 21, 2017 By: Jason Marie Category: Без рубрики

Designed by Odile Decq Benoît Cornette Architects and Planners, located in Shanghai, China.
Its red colour makes it a bright landmark in the centre of the plaza. The large opened petals enable the heart of the building to be visible from outside; a black glass pyramid. Shining in the day, it becomes translucent at night when the interior lighting makes it sparkle from the inside.

The architects have enlarged the nearby pond in order to situate the entire pavilion on top of it, in keeping the perception of the pond for people walking around. From the pavilion, two large entrances guide the visitor to the interior. On the right, large steps take them to the hall, 1.5m above the pond level. These steps provide some places to sit while waiting for the bus. In the hall the visitors can find everything they need on a long desk.

The multifunction room is established at a level of 4.5m; this level is under the water but without being a basement. The visitors travel through the space by long steps and stairs, which connect the entrance level and the multifunction room level in the same volume. These steps can be easily transformed as a theatre to organise different exhibition scenographies. This big room is also directly connected from outside by the long steps down on the left side. It is suitable for some specific deliveries and for special autonomous use.
(more…)

Architecture and Home Design | Odile Decq Benoît Cornette Architects

October 21, 2017 By: Jason Marie Category: Без рубрики

Designed by Odile Decq Benoît Cornette Architects and Planners, located in Shanghai, China.
Its red colour makes it a bright landmark in the centre of the plaza. The large opened petals enable the heart of the building to be visible from outside; a black glass pyramid. Shining in the day, it becomes translucent at night when the interior lighting makes it sparkle from the inside.

The architects have enlarged the nearby pond in order to situate the entire pavilion on top of it, in keeping the perception of the pond for people walking around. From the pavilion, two large entrances guide the visitor to the interior. On the right, large steps take them to the hall, 1.5m above the pond level. These steps provide some places to sit while waiting for the bus. In the hall the visitors can find everything they need on a long desk.

The multifunction room is established at a level of 4.5m; this level is under the water but without being a basement. The visitors travel through the space by long steps and stairs, which connect the entrance level and the multifunction room level in the same volume. These steps can be easily transformed as a theatre to organise different exhibition scenographies. This big room is also directly connected from outside by the long steps down on the left side. It is suitable for some specific deliveries and for special autonomous use.
(more…)

Architecture and Home Design | black glass

October 21, 2017 By: Jason Marie Category: Без рубрики

Designed by Odile Decq Benoît Cornette Architects and Planners, located in Shanghai, China.
Its red colour makes it a bright landmark in the centre of the plaza. The large opened petals enable the heart of the building to be visible from outside; a black glass pyramid. Shining in the day, it becomes translucent at night when the interior lighting makes it sparkle from the inside.

The architects have enlarged the nearby pond in order to situate the entire pavilion on top of it, in keeping the perception of the pond for people walking around. From the pavilion, two large entrances guide the visitor to the interior. On the right, large steps take them to the hall, 1.5m above the pond level. These steps provide some places to sit while waiting for the bus. In the hall the visitors can find everything they need on a long desk.

The multifunction room is established at a level of 4.5m; this level is under the water but without being a basement. The visitors travel through the space by long steps and stairs, which connect the entrance level and the multifunction room level in the same volume. These steps can be easily transformed as a theatre to organise different exhibition scenographies. This big room is also directly connected from outside by the long steps down on the left side. It is suitable for some specific deliveries and for special autonomous use.
(more…)

Architecture and Home Design | Sky Terra Design by Joanna Borek-Clement Architecture, in Tokyo, Japan

October 21, 2017 By: Jason Marie Category: Без рубрики

Sky Terra is designed by Joanna Borek-Clement Architecture, located in Tokyo, Japan.
Sky-Terra, elevated 1,600 ft above ground, is a proposed new level for the city with plazas formed by the roofs of individual skyscraper building units joining and structurally supporting each other. This system also allows for their narrow bases and slim profiles. The building itself becomes a modular element that can be reconfigured in a variety of urban mega-structure patterns with the potential to be implemented in any existing metropolitan environment.

Each building unit consists of three elements: a core supporting vertical circulation, office space that is wrapped by structural ‘fins’, and the plaza. The fins also act as the main support structure for the plaza level. They are designed to be a continuous structure anchored to deep foundations underground for stability. The buildings are designed with floors that increase in size with the height of the building, thus maximizing the highest value office space. The core of the building has a system of elevators and additionally two separate escalators that serve only the plaza level.

The concept offers the opportunity to create city parks, or to host public buildings such as the Sky-Terra Pools & Baths and the Sky-Terra Amphitheater. The plaza level reclaims rainwater and uses it for landscaping irrigation. Every square inch of space at plaza level that is not a pathway or road is designated as landscaping creating an unconventional green oasis in a conventional urban sprawl.

Created for the eVolo 2009 competition, this conceptual design was conceived to give space for outdoor activities in conventionally hyper-dense urban locations. In the ‘micro’ scale, Sky-Terra was inspired by neuron cells that create a symbiotic system in which each cell depends on as well as sustains another cell. In the ‘macro’ scale, Sky-Terra was inspired by the structural column system typically seen in buildings.

  • Harpa Apartment, Contemporary Apartment Design by Johannsen and Associates

  • Crescent House Design by Make Architects

  • Transbay Transit Termina, New Transit Terminal Design by Pelli Clarke Pelli, in San Francisco, United States

Architecture and Home Design | 11-19 Monument Street by Make Archtects in London

October 21, 2017 By: Jason Marie Category: Без рубрики

Designed by Make Archtects, located in London, United Kingdom. The nine-storey building offers 9,000m² of efficient, open-plan office space and incorporates retail and cafe facilities at ground level. The distinctive asymmetrical plan is determined by the constraints of the site, with the southern elevation curving gently to address the Monument and define an enlarged and newly activated public square at ground level. This elevation is clad in a faceted glazed facade which reflects the Monument to provide a spectacular backdrop to the new public square. The facade also lifts up at ground level to create entrances to the building and to the retail units on the ground floor.The roof is landscaped as a green terrace to create a striking fifth elevation which is overlooked from the top of the Monument, with the pillar structure’s shadow acting as the gnomon for a sundial set into the roof. [ Hose by Make Architects ]

  • Classroom of the Future, Mobile Classroom by Gollifer Langston Architects

  • Carrasco International Airport Design by Rafael Viñoly Architects, in Montevideo, Uruguay

  • Dune House, Harsh Mediterranean Climate Storm House , Designed by Slee and Co Architects

Architecture and Home Design | interior lighting

October 21, 2017 By: Jason Marie Category: Без рубрики

Designed by Odile Decq Benoît Cornette Architects and Planners, located in Shanghai, China.
Its red colour makes it a bright landmark in the centre of the plaza. The large opened petals enable the heart of the building to be visible from outside; a black glass pyramid. Shining in the day, it becomes translucent at night when the interior lighting makes it sparkle from the inside.

The architects have enlarged the nearby pond in order to situate the entire pavilion on top of it, in keeping the perception of the pond for people walking around. From the pavilion, two large entrances guide the visitor to the interior. On the right, large steps take them to the hall, 1.5m above the pond level. These steps provide some places to sit while waiting for the bus. In the hall the visitors can find everything they need on a long desk.

The multifunction room is established at a level of 4.5m; this level is under the water but without being a basement. The visitors travel through the space by long steps and stairs, which connect the entrance level and the multifunction room level in the same volume. These steps can be easily transformed as a theatre to organise different exhibition scenographies. This big room is also directly connected from outside by the long steps down on the left side. It is suitable for some specific deliveries and for special autonomous use.
(more…)

Architecture and Home Design | PING-PONG Dining Table by Hunn Wai

October 21, 2017 By: Jason Marie Category: Без рубрики

If you’re looking for an exceptionally elegant home dining and entertaining experience, this PING-PONG table designed by Hunn Wai combines smooth, heavy planes with the Rococo ordainments of 18th century neo-classical furniture. Both a stylish dining table and an officially-sized ping-pong table, the long, rectangular blossom-filled vase that divides the center can serve as either a charming table floral arrangement or the net for an especially grandiose game of table tennis. When the dining centerpiece of your home is ordained with gold-lacquered Rococo ornamentation and ping-pong iconography, you should insist on more parties in formal wear. In fact, only visitors in formal wear should ever be allowed to eat or play at your table. Really, it’s an issue of design-consistency. [ Via ]

  • Build Office Interior with Green Shades Office Interior Design

  • Choosing bunk beds for beloved children

  • Cube House, Minimalist House Design by Agraz Architects

Architecture and Home Design | Anderson Ayers House by Fernau and Hartman Architct

October 21, 2017 By: Jason Marie Category: Без рубрики

Designed by Fernau and Hartman Architct. A second home for a dramatist, a writer and their son, this house provides areas in which to “stage” the activities of daily life. The main space, a barrel vaulted “bar,” cuts across the slope and steps along its length, creating the rake of a theater and establishing the central common space as a stage, with kitchen and master bedroom occupying stage right and stage left. The barrel roof is the structure around which the building’s other elements improvise. We adapted two primary siting strategies: to straddle a wind-blown, tree-covered rock outcropping, and to dig the house into the hill. At one end the house disappears into the grade, and at the other it gestures out, affording views to the landscape beyond.

  • Stockholm Library in Sweeden, by Studio ST Architect

  • Concrete House Design by A-cero in Spain Inspired by Sculptures of Jorge Oteiza

  • Torre Gran Costanera by Pelli Clarke Pelli Architects, in Santiago, Chile

Architecture and Home Design | Power House Building with New Interior Design by Cannon Design

October 21, 2017 By: Jason Marie Category: Без рубрики

Located in St. Louis, United States, Power House was designed by Cannon Design with new interior design.
“This award represents the final feather in the cap for the Power House project team,” notes Thomas Bergmann, AIA, LEED AP, project principal. “LEED® Gold certification was one of the key goals when we began this project.” Built in 1928, the Power House, an original part of the Municipal Service Building complex, still occupies an entire block of downtown St. Louis. Until the 1980’s, the Power House component of the complex provided coal-fired steam heat to a dozen downtown buildings. After standing vacant for nearly 30 years, Cannon Design purchased the historic Power House in 2007, providing all design, development and construction management services for the project. The exterior shell and original structural steel were fundamentally sound but use for a large, thriving design practice required significant imagination and rigorous design analysis.

Every component of the building’s interior is new and designed both to current life-safety codes as well as the USGBC’s standards for environmental sustainability. Designated as a landmark by the National Historic Register, the “Revival style” exterior has been fully restored. Having a relatively small “foot print” but a massive volume offered the opportunity for the addition of new floors necessary to accommodate continuing growth in St. Louis. The concept of “mezzanines” has preserved the signature arched windows on the north and east elevations and provided wonderful gallery and exhibit space for the firm and the community. Additional external modifications include the creation of a 3,500 sf urban garden. The interior, which was essentially an empty shell, was completely rehabilitated, with installation of HVAC, plumbing, and electrical infrastructure.

Cannon Design is an ideas based practice, ranked among the leading international firms in planning and design for healthcare, science & technology, education, sports & recreation and government clients. At present, the firm employs a staff of 800, delivering services in 17 offices throughout North America, as well as abroad in Shanghai, China, and Mumbai, India.

  • Four Seasons Hampshire Hotel by Mackenzie Wheeler Architects

  • Anderson Ayers House by Fernau and Hartman Architct

  • Prestonwood Baptist Church in Prosper, United States