Architecture and Home Design

Subscribe

Archive for October, 2017

Architecture and Home Design | entrance level

October 28, 2017 By: Jason Marie Category: Без рубрики

Designed by Odile Decq Benoît Cornette Architects and Planners, located in Shanghai, China.
Its red colour makes it a bright landmark in the centre of the plaza. The large opened petals enable the heart of the building to be visible from outside; a black glass pyramid. Shining in the day, it becomes translucent at night when the interior lighting makes it sparkle from the inside.

The architects have enlarged the nearby pond in order to situate the entire pavilion on top of it, in keeping the perception of the pond for people walking around. From the pavilion, two large entrances guide the visitor to the interior. On the right, large steps take them to the hall, 1.5m above the pond level. These steps provide some places to sit while waiting for the bus. In the hall the visitors can find everything they need on a long desk.

The multifunction room is established at a level of 4.5m; this level is under the water but without being a basement. The visitors travel through the space by long steps and stairs, which connect the entrance level and the multifunction room level in the same volume. These steps can be easily transformed as a theatre to organise different exhibition scenographies. This big room is also directly connected from outside by the long steps down on the left side. It is suitable for some specific deliveries and for special autonomous use.
(more…)

Architecture and Home Design | architects

October 28, 2017 By: Jason Marie Category: Без рубрики

Description from Architects : Here was an existing Spanish Art Deco house with a pitched tiled roof. It looked very tired indeed. The client liked the location and general internal feel of the house. It was very poorly equipped by modern standards. The developed brief called for a virtual rebuild. The temptation to build anew was rejected as this would have restricted the amount of accommodation we could provide under new-build DA conditions. The main design idea is the provision of a daring semi-circular extension to the East side, the full height of the house. The tiled roof was removed and replaced with a low pitch metal deck. Nautical and Asian elements are incorporated in the form of circular windows and internal moon door opening. Generally openings to the East have been enlarged to take advantage of water views. To the west a new Entry and Day Room take advantage of the front garden and afternoon winter sun.

Designed by Tom Bomford Architects.


(more…)

Origami Folding Planes can inspire a House, as like this house: Origami House by Formwerks Architects Description from Architects:

A detached dwelling for a small family of 3, the private spaces are enclosed in a sculptural loop that is poised above a dark base that extends down to a basement level multi-entertainment area.

The origami-inspired folding planes created a myriad of interesting internal volumes in the upper levels, was an attempt to break away with the limitation imposed by the infamous attic guidelines.


(more…)

Villa K was nominated to Arkitekturs debutpris 2009. This villa was designed by Kanozi Architects.

(more…)

Sunset Hill Residence by Robin Chell Design Description from Robin Chell Design :

Built on a hillside overlooking Puget Sound and the Olympic Mountains, this new 2500-square foot home features expansive windows and a combination of warm, durable materials, including concrete flooring and natural cedar siding. The interior scheme focused on a modern, neutral palette while expressing the architecture and maximizing light throughout the home. A separate office for the client was created in the lower floor, introducing a true live-work use into this neighborhood. A central “lantern” comprised of an open stairway and three-story light well was designed as the visual and functional focal point for the home.

Robin Chell Design also coordinated and specified exterior materials, color palette and building massing with the architects.

Architect: Studio Ectypos (Lucia Pirzio-Biroli and Michele Marquardi)
Photos by Daniel Sheehan Photography


(more…)

Description of Cutler Residence from Architects: Perched on a bluff overlooking Block Island Sound, the property is a flag lot at the edge of a new subdivision, bordered on three sides by water, wetlands, and woods. The client asked us to design a house with a minimal impact on the pristine landscape, maximum exposure to the views and all the amenities of a year round vacation home.

The basic requirements of each space were considered integrally with the effects of sunlight, breezes and views. The house was conceived as a lens, continually framing and magnifying the subtle changes in the surrounding environment. [ Murdock Young Architects ]


(more…)

Architecture and Home Design | nearby pond

October 21, 2017 By: Jason Marie Category: Без рубрики

Designed by Odile Decq Benoît Cornette Architects and Planners, located in Shanghai, China.
Its red colour makes it a bright landmark in the centre of the plaza. The large opened petals enable the heart of the building to be visible from outside; a black glass pyramid. Shining in the day, it becomes translucent at night when the interior lighting makes it sparkle from the inside.

The architects have enlarged the nearby pond in order to situate the entire pavilion on top of it, in keeping the perception of the pond for people walking around. From the pavilion, two large entrances guide the visitor to the interior. On the right, large steps take them to the hall, 1.5m above the pond level. These steps provide some places to sit while waiting for the bus. In the hall the visitors can find everything they need on a long desk.

The multifunction room is established at a level of 4.5m; this level is under the water but without being a basement. The visitors travel through the space by long steps and stairs, which connect the entrance level and the multifunction room level in the same volume. These steps can be easily transformed as a theatre to organise different exhibition scenographies. This big room is also directly connected from outside by the long steps down on the left side. It is suitable for some specific deliveries and for special autonomous use.
(more…)

Architecture and Home Design | exhibition halls

October 21, 2017 By: Jason Marie Category: Без рубрики

Designed by Odile Decq Benoît Cornette Architects and Planners, located in Shanghai, China.
Its red colour makes it a bright landmark in the centre of the plaza. The large opened petals enable the heart of the building to be visible from outside; a black glass pyramid. Shining in the day, it becomes translucent at night when the interior lighting makes it sparkle from the inside.

The architects have enlarged the nearby pond in order to situate the entire pavilion on top of it, in keeping the perception of the pond for people walking around. From the pavilion, two large entrances guide the visitor to the interior. On the right, large steps take them to the hall, 1.5m above the pond level. These steps provide some places to sit while waiting for the bus. In the hall the visitors can find everything they need on a long desk.

The multifunction room is established at a level of 4.5m; this level is under the water but without being a basement. The visitors travel through the space by long steps and stairs, which connect the entrance level and the multifunction room level in the same volume. These steps can be easily transformed as a theatre to organise different exhibition scenographies. This big room is also directly connected from outside by the long steps down on the left side. It is suitable for some specific deliveries and for special autonomous use.
(more…)

Architecture and Home Design | Architecture Design

October 21, 2017 By: Jason Marie Category: Без рубрики

This 360° Building is design by Isay Weinfeild Architects, located in São Paulo, Brazil.
Mindful of the urban reality in São Paulo, of the market and of the client brief, Isay Weinfeld with Domingos Pascali as associate architect have strived to introduce 360º Building as an alternative to the vertical multi-family housing “model”, which, in its commonest form, merely stacks up apartment units – ordinary, compact and closed onto themselves.

360º Building, rising on top of the ridge separating the districts of Alto de Pinheiros and Alto da Lapa – a geographic location that will offer privileged sights of the surrounding area and the city, will feature 62 elevated homes with yards: real yards, not balconies, designed as genuine living spaces, wide, airy and bright. It will present 7 types of apartments – either 130, 170 or 250 sq m – combined in sets of 2, 3 or 4 units per floor, in 6 different arrangements.

Leaving the street and past the reception, a suspended walkway will lead to the building’s lobby, surrounded on all sides by a reflective pool. Down one floor, on the ground level, entertaining areas and other facilities – gym, lounge, party room and laundry – will be located, as also the janitor’s living quarters. Further down, there will be 3 parking levels, and, on the lowermost level, employees quarters, storage and engine rooms, in addition to a sauna and an outdoor swimming pool. The land, a steep downwards slope, allowed the lower levels to be semi-subterranean, always keeping 2 sides open to the light and to ventilation. The building projects to all sides showing no distinction between main and secondary façades.
(more…)

Architecture and Home Design | aluminium panels

October 21, 2017 By: Jason Marie Category: Без рубрики

Designed by Odile Decq Benoît Cornette Architects and Planners, located in Shanghai, China.
Its red colour makes it a bright landmark in the centre of the plaza. The large opened petals enable the heart of the building to be visible from outside; a black glass pyramid. Shining in the day, it becomes translucent at night when the interior lighting makes it sparkle from the inside.

The architects have enlarged the nearby pond in order to situate the entire pavilion on top of it, in keeping the perception of the pond for people walking around. From the pavilion, two large entrances guide the visitor to the interior. On the right, large steps take them to the hall, 1.5m above the pond level. These steps provide some places to sit while waiting for the bus. In the hall the visitors can find everything they need on a long desk.

The multifunction room is established at a level of 4.5m; this level is under the water but without being a basement. The visitors travel through the space by long steps and stairs, which connect the entrance level and the multifunction room level in the same volume. These steps can be easily transformed as a theatre to organise different exhibition scenographies. This big room is also directly connected from outside by the long steps down on the left side. It is suitable for some specific deliveries and for special autonomous use.
(more…)

Architecture and Home Design | Contemporary Design of The City of London Information Centre

October 21, 2017 By: Jason Marie Category: Без рубрики


The City of London Information Centre is designed by Make.
Located to the south-west of the South Transept of St Paul’s Cathedral, on one of London’s principal tourist routes, the building also sees substantial pedestrian movement. The combined sensitivity and prominence of this site posed a unique design challenge. Extensive analysis of the context and lines of sight informed the position, scale, orientation and profile; the final location ensures that the structure does not impinge on key views of St Paul’s but is calibrated to establish a dialogue with its historic neighbour.

The large spans and cantilevers were achieved using a steel frame braced by a structural ply skin and clad in externally vented stainless steel panels. The full-height glazed frontage ensures that the public front-of-house area is bathed in daylight while being orientated to avoid excessive solar gain. The yellow panels lining the interior are Trespa, a recycled timber product. Triangular rooflights draw light into the interior, and daylight sensors regulate the artificial lighting. All furniture is constructed from recycled timber. The building envelope is highly insulated, uses borehole cooling and rainwater is recycled.

The City of London Information Centre showcases how contemporary design can be used to great effect in a heritage context.

The ambitious brief called for a new structure to accommodate a state-of-the-art information service. In addition to serving as an exemplar of sustainable design, championing accessibility for visitors and employees alike, it also required a dynamic contemporary structure to be a local landmark in its own right and interact sensitively with its historic context.

  • Jewish Reconstructionist Congregation Synagogue by Ross Barney Architects, in Evanston, United States

  • 160 Queen Victoria Street Architecture, by SOM Architects in London

  • Walnut House Contemporary House Design in McMinnville, Oregon

Architecture and Home Design | shanghai china

October 21, 2017 By: Jason Marie Category: Без рубрики

Shanghai Tower Architecture, designed by Gensler, located in Shanghai, China.This super-tall, 632-meter tower will be sited in the heart of Shanghai’s Lujiazui Finance and Trade Zone, adjacent to the Jin Mao Tower and Shanghai World Financial Center. As the most prominent icon on the city’s skyline, Shanghai Tower’s transparent spiral form will showcase cutting-edge sustainable strategies and public spaces that set a new standard for green community. Within its 128-stories, Shanghai Tower contains Class-A office space, entertainment venues, retail, a conference center, a luxury hotel and cultural amenity spaces. The tower will be registered for a high level of building certification from the China Green Building Committee and the U.S. Green Building Council. [ Gensler ]

Shanghai Tower, Shanghai Tower Architecture, Shanghai Tower pictures, China architecture, luxury hotel, China Green Building, Shanghai architecture, architecture and home design

Architecture and Home Design | vip rooms

October 21, 2017 By: Jason Marie Category: Без рубрики

Designed by Odile Decq Benoît Cornette Architects and Planners, located in Shanghai, China.
Its red colour makes it a bright landmark in the centre of the plaza. The large opened petals enable the heart of the building to be visible from outside; a black glass pyramid. Shining in the day, it becomes translucent at night when the interior lighting makes it sparkle from the inside.

The architects have enlarged the nearby pond in order to situate the entire pavilion on top of it, in keeping the perception of the pond for people walking around. From the pavilion, two large entrances guide the visitor to the interior. On the right, large steps take them to the hall, 1.5m above the pond level. These steps provide some places to sit while waiting for the bus. In the hall the visitors can find everything they need on a long desk.

The multifunction room is established at a level of 4.5m; this level is under the water but without being a basement. The visitors travel through the space by long steps and stairs, which connect the entrance level and the multifunction room level in the same volume. These steps can be easily transformed as a theatre to organise different exhibition scenographies. This big room is also directly connected from outside by the long steps down on the left side. It is suitable for some specific deliveries and for special autonomous use.
(more…)

Architecture and Home Design | Canterwood Residence by Tyler Engle Architects

October 21, 2017 By: Jason Marie Category: Без рубрики

This house consist of two level with a lot of windows on wall. Designed by Tyler Engle Architects, the house facing to golf course, the house has wide view to green gross of golf course.  Large garden and every room i interior is large and completed with furniture. The floor of interior house wrapped with wood, combined with furniture make the interior feel sweet and nice to live. I think. For detail visit Canterwood Residence by Tyler Engle Architects.

Canterwood Residence by Tyler Engle Architects

Canterwood Residence by Tyler Engle Architects
Canterwood Residence by Tyler Engle Architects

Canterwood Residence by Tyler Engle Architects

Canterwood Residence by Tyler Engle Architects

From architects : ” Cross-axial circulation defines separate zones of public and private space and gives order to this triangular site facing a golf course.

The impact of the building on this gently sloping site is mitigated by massing which terraces with the topography. Further connecting the house to the landscape are rooms that open to courtyards and a colonnade that extends from the entry to the fairway. “

  • Modern Lake House Design by Minday Architects

  • Concrete House Design by A-cero in Spain Inspired by Sculptures of Jorge Oteiza

  • Rural Estate in Medina by Charlie & Co. Design